uteliv.no
- guide til kultur og uteliv - 

Reiseliv
Vi følger Liv-Norunn, Silje og Tonje på interrail. Les reisebrevene deres her.
funshopper.no
Elektroniske postkort
Konkurranse
Morsomt !
Festivaler

16.-21.juli 2001

4.-7.juli 2001
Mel Gibson i historisk sjøkrigsdrama

Mel Gibson ønsker rollen som kjent marinekaptein.

Mel Gibson ønsker rollen som kjent marinekaptein.
   Foto: © 2001 All Over Press

Hardhausen Mel Gibson forhandler om hovedrollen i en film om den verste katastrofen i amerikansk sjøkrigshistorie.

Håvard Ellingsen, Origo - 25.07.2001, kl. 15:26

Gibson ønsker rollen som marinekaptein Charles McVay i "The Captain and the Shark". Filmen skal fortelle historien om hvordan krysseren USS Indianapolis ble sunket av en japansk ubåt i Stillehavet i 1945. Fartøyet hadde fraktet komponenter til atombomben som ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki.

McVay ble gjort til syndebukk av marinen selv om bevis fra de overlevende tyder på at han reddet livet til mange av sine menn. Marinen klarte ikke å gjøre rede overfor de etterlatte familiene hvorfor ikke nødsignalene fra skipet ble tatt hensyn til og hvorfor de mistet oversikten over fartøyet. McVay ble urimelig nok anklaget for ikke å ha styrt skipet i sikk-sakk-mønster for å unngå torpedoene. Han ville ikke forsvare seg i krigsretten.

Kaptein McVay som regelmessig mottok trussel- og klagebrev fra de etterlatte, begikk selvmord i 1968 i en alder av 70 år. I ettertid har det blitt arrangert kampanjer for å få snudd krigsrettsdommen. Tidligere denne måneden erklærte den amerikanske marinen endelig McVay uskyldig.


Haisommer-historie

Mange husker kanskje da Robert Shaw som sjøulken Quint i "Haisommer" fortalte om dramaet ved USS Indianapolis og hvordan marinesoldatene ble angrepet av haier. I Hollywood har det blitt kjempet om filmrettighetene til den militærhistoriske tragedien. Prosjektet endte i hendene på giganten Warner Bros. Barry Levinson, kjent for titler som "Good Morning, Vietnam", "Rain Man" og "Bugsy", regisserer prosjektet.


Drakamp om Mel

Tidligere Oscar-belønnede Mel Gibson har samtidig fått tilbud om å stille i et konkurrerende filmprosjekt fra Universal under navnet "The Good Sailor". Flere kilder hevder Gibson helst vil stille i prestisjetunge "The Captain and the Shark", melder nyhetsbyrået Reuters.

Gibson fullførte nylig sin rolle i Vietnam-krigsfilmen "We Were Soldiers" med Randall Wallace i regissørstolen. Han går snart i gang med sin rolle i M. Night Shyamalan-thrilleren "Signs".

Annonsører

 

Active
ISP
Konsertsteder
Blitz
Blå
Head On
Oslo Spektrum
Rockefeller
Rock In
Smuget
So What
Vin
dn.no har testet vinene
funshopper's vintest
Filmpremierer
27.juni Tomb Raider
14.september Kaptein Corellis Mandolin

 CREW 

uteliv.no Telefon + 47 66 82 11 00
Postboks 124 Telefax + 47 66 82 11 01
1417 Sofiemyr E-mail : post@uteliv.no
ansvarlig redaktør/daglig leder Bjørn Kenneth Muggerud